четвер, 12 березня 2015 р.

Літературний ранок: "Твоя дума, твоя пісня, не вмре, не загине."




І став для нас Шевченко заповітом,


Безсмертним, як саме людське життя

Ми будем славить перед цілим світом 

Живе й святе Шевченківське ім'я!


    
     Є дні, що минають і непомітно зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Бо він такий великий і незбагненний як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце. Україна у долі своїй має такий день - 9 березня.
Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю. Т. Шевченко - геній українського народу, великий патріот України, її Пророк. Пошана і вдячність наповнюють серця усього людства, боТарас ШЕВЧЕНКО - не тільки співець України, він митець на всі часи, на всі віки для всіх людей на землі. Ми пишаємось тим, що він — наш земляк, а ми прагнемо бути достойними його нащадками. У багатьох оселях наших земляків і сьогодні можна побачити портрет ШЕВЧЕНКА, заквітчаний вишитим українським рушником


     Не обходить осторонь цього свята і наша книгозбірня. Сьогодні разом з СБК для жителів села ми провели літературний ранок: "Твоя дума, твоя пісня, не вмре , не загине."
 



















Немає коментарів:

Дописати коментар