четвер, 14 травня 2015 р.

,,Пройшла війна стежками долі"


                                                    Весна іде і переможним кроком

      В тюльпановому вічному вогні
 Йде травень крізь хвилини, дні і роки,
  Несе нащадкам спогади свої
   
      

    Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнійшій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Для України Друга світова війна - національна трагедія, під час якої українці,позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси.

     8 травня у світі відзначають відразу дві пам'ятні дати: День Перемоги в Європі і День пам'яті та примирення, присв'ячений пам'яті жертв Другої світової війни. З цього року разом з усім світом їх відзначає і Україна. Долучилася до св'яткування пам'ятних дат і наша бібліотека.Тут бажаючі могли познайомитись з книжково - ілюстративною виставкою: "...Тих років не змовкне Слава". Також в бібліотеці було проведено годину пам'яті ,,Пройшла війна стежками долі", на яку було запрошено вдову ветерана війни Драгун Ольгу Федорівну.
    Сільський голова Ватрала  Іван Іванович привітав усіх присутніх з Днем пам'яті та примирення, підкресливши що ми є свідками зародження нової традиціі в св'яткуванні Дня Перемоги - відзначення Дня пам'яті і примирення та побажав всім бути достойними спадкоємцями переможців,вручив грошові винагороди воїну АТО - Варга Степану Степановичу, вдові  ветерана війни - Драгун Ользі Федорівній, ветерану війни - Гудак Меланії.



     Покладання  квітів до Обеліску Слави відбулося за участю учнів та вчителів ЗОШ, працівників сільської ради та працівників культури.
                                           
                                      

Немає коментарів:

Дописати коментар